Hamer

Dr. G. Hamer, MD.

Άρθρα Δρ. Χάμερ και πηγές για το έργο του

Εδώ παρατίθενται τα γραπτά του Δρ. Χάμερ ή για τον Δρ. Χάμερ που υπάρχουν στα Ελληνικά. Το βιβλίο έχει μεταφρασθεί ανεπίσημα γύρω στο 2000 ίσως, από ενθουσιώδεις μελετητές της Νέας Ιατρικής που δεν άφησαν όμως την υπογραφή τους.

Ο Δρ. Χάμερ έγραψε στα Γερμανικά, και το βασικό του βιβλίο « Κληρονομιά μιας Νέας Ιατρικής » (Vermachtnis einer Neue Medizin) 700 περίπου σελίδων με 350 φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα, έχει εκδοθεί σε μεταφράσεις στα Γαλλικά και Ιταλικά τουλάχιστον. Δεν είναι όμως πια διαθέσιμο πουθενά σε καμία γλώσσα. Υπάρχει επίσης η Σύνοψη του έργου αυτού, καθώς και ένα λεπτομερέστατο πόνημα - βιβλίο πάνω στον καρκίνο του μαστού, 600 σελίδων (« Brustkrebs ») μόνο στα Γερμανικά. Είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα amici-di-dirk παρακάτω. Υπάρχουν στο διαδίκτυο και αρκετά εκτεταμένα άρθρα του στα Αγγλικά, πολλά από τα οποία παρέχονται στην ιστοσελίδα της Markolin και είναι διαθέσιμα και εδώ.

Η επίσημη ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου όπου τα περισσότερα είναι στα Γερμανικά:
https://amici-di-dirk.com/
Διατίθενται όμως εκεί και μερικά βιβλία και χάρτες και σε άλλες γλώσσες. Μεταξύ αυτών υπάρχει το πιο πρόσφατο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο της μουσικού Giovanna Conti, συνεργάτιδας του Δρ. Χάμερ με τίτλο "The biological meaning of Music from the point of view of the Germanic New Medicine".
Εκεί παρουσιάζονται και στοιχεία για το έργο της σχέσης Μουσικής -Νέας Ιατρικής με παράθεση CD της μελοποιημένης μορφής του τραγουδιού που έγραψε ο Δρ Χάμερ το 1976 για τα εικοστή επέτειο του γάμου του με την αγαπημένη σύζυγό του. Πρόκειται για πολλές επαναλήψεις του ιδίου θέματος για μία ώρα, κάτι που είναι θεραπευτικό κατά τον Δρ Χάμερ και την εμπειρία που αποκτήθηκε με ασθενείς. Ο ίδιος καταθέτει αυτό το μουσικό κομμάτι ως δώρο προς την Ανθρωπότητα. Έχει υπογραμμίσει πως αυτή η θεραπευτική δυνατότητα χάρη στην συγκεκριμένη σχέση Μουσικής – Βιολογίας είναι εξίσου μεγάλη ανακάλυψή του και συμπληρωματική αυτής της Νέας Ιατρικής. Η μελωδία βρίσκεται στο Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=C3DtuKpP8OQ

Για τους Γερμανόφωνους η παρακάτω ιστοσελίδα περιέχει πολλά άρθρα του Δρ. Χάμερ.
http://neue-medizin.de/html/literatur.html
https://germanische-heilkunde.at/

Για τους Γαλλόφωνους υπάρχει πλουσιότατη βιβλιογραφία και θα μπορούσα να πληροφορήσω τους ενδιαφερομένους. Ο Δρ. Χάμερ έζησε κάποιο διάστημα στα μέσα του 1980 στην Γαλλία, εξορισμένος από την πατρίδα του, και διεξήγαγε σεμινάρια στην πόλη Chamberry της κεντροανατολικής Γαλλίας, όπου συνέρρευσαν μεταξύ άλλων πολλοί ιατροί και άλλοι θεραπευτές. Χάρη σε αυτούς, με θεμελιώδη συνεχιστή και ερευνητή τον χαρισματικό Γάλλο Δρ. Claude Sabbah, η έρευνα και οι κλινικές μελέτες και εμπειρίες συνεχίσθηκαν και εμπλουτίσθηκαν κατά πολύ. Έτσι δημιουργήθηκε στην περίοδο 1995 – 2008, μεγάλο γαλλόφωνο ρεύμα στην Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία και Κεμπέκ με πολλά σεμινάρια, ενώ ο Δρ. Χάμερ ζούσε εξόριστος στην Ισπανία χωρίς δυνατότητα να ασκεί την Ιατρική ή και να διδάσκει. Αυτό το ρεύμα στις Γαλλόφωνες χώρες υπάρχει και σήμερα αλλά σε μικρότερο βαθμό. Ειδικές ιδιωτικές σχολές ή μεμονωμένοι ιατροί – θεραπευτές προτείνουν σεμινάρια για πλήρη κάλυψη της Νέας Ιατρικής και της πρακτικής εφαρμογής της.

Ο Καναδός Γαλλόφωνος του Κεμπέκ Jacques Martel είχε εκδώσει στις αρχές της δεκαετίας 2000 το « Μεγάλο Λεξικό των Ασθενειών και των Δυσφοριών » (Le Grand Dictionnaire des Malaises et des Maladies) που είχε μεγάλη επιτυχία. Δίνει μεγάλη έμφαση στην περιγραφή της ψυχολογικής χροιάς με την αντιστοιχία της με την ασθένεια ή ανισορροπία. Αρκετά έτη αργότερα εμφανίσθηκε και στα Αγγλικά. Η νέα του έκδοση με τίτλο “The Encyclopedia of Ailments and Diseases: How to Heal the Conflicted Feelings, Emotions, and Thoughts at the Root of Illness” 2nd Edition είχε προγραμματισθεί για τα μέσα Δεκεμβρίου 2020.
https://www.amazon.com/Encyclopedia-Ailments-Diseases-Conflicted-Feelings/dp/1644111896/

Θα πρέπει να υπογραμμισθεί πως η χρήση τέτοιων λεξικών δεν θα πρέπει να θεωρηθεί πανάκεια και εύκολη λύση στην κατανόηση και λύση των προβλημάτων μας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται σαν παρουσίαση των κατευθύνσεων προς τις οποίες θα πρέπει να εστιασθούμε μέσα μας ώστε να αναδυθεί το προσωπικό μας βίωμα και ο εντελώς προσωπικός χρωματισμός των συναισθημάτων που το συνοδεύσανε.
Θα βρείτε εδώ το βιβλίο στα Αγγλικά του Αυστριακού φυσιοθεραπευτή Βjorn Eybl « The psychic roots of diseases » που το κάνει δώρο στους αγγλόφωνους της Γης. Πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο έργο με άφθονες γενικές εξηγήσεις και στην συνέχεια παρουσίαση ενός μεγάλου αριθμού ασθενειών στις περίπου 400 σελίδες του. Έχει δημιουργήσει τα δικά του ενδιαφέροντα σχέδια και διαγράμματα.

Η Δρ. Melissa Sell, Αμερικανίδα χειροπρακτική, έχει διαθέσει στο κοινό 11 μαθήματα στα Αγγλικά σε μορφή διάλεξης (40’ – 60’ περίπου το καθένα) με μεγάλο αριθμό διαφανειών. Υπάρχει εισαγωγική παρουσίαση καθώς και 10 φιλμ που καλύπτουν βασικές ασθένειες. Χρησιμοποιεί συχνά τα διαγράμματα της Δρ. Markolin. Οι παρουσιάσεις της είναι πολύ γλαφυρές και βρίθουν πληροφοριών. Πολύ καλή πηγή μελέτης για όλους.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLloglDMveEzqtHIyuuiIbaSkn8Bcb5FLE
Η ιστοσελίδα της : https://www.youtube.com/c/DrMelissaSell

Η ιστοσελίδα της Δρ. Caroline Markolin
https://learninggnm.com/
είναι αυτή στην οποία παρουσιάζει λεπτομερέστατα την λογική της Νέας Ιατρικής για πολλές ασθένειες. Όλα αυτές οι παρουσιάσεις της σε PDF παρατίθενται στην παρούσα ιστοσελίδα με το όνομα της.

Η ιστοσελίδα της Κας Ilsedora Laker στο Toronto
The German New Medicine, με προτάσεις σεμιναρίων, άρθρων και βιβλίων. Γνωστή και συνεργάτιδα του Δρ. Χάμερ από τις αρχές του 1990 με πολύ σοβαρό έργο.
http://www.newmedicine.ca/

Διάλεξη του H. Bauman στα Γερμανικά με ελληνικούς υποτίτλους
https://www.youtube.com/watch?v=EfiliRfXwoU

Άρθρο της δημοσιογράφου Α. Γερούκη πριν πολλά χρόνια, αναδημοσιευμένο στην Εναλλακτική Δράση « Δρ Χάμερ, ο νικητής του καρκίνου »
https://enallaktikidrasi.com/2013/07/dr-hammer-o-nikitis-tou-karkinou/

Ένα εκτενές άρθρο-σύνθεση για τον Δρ. Χάμερ και το έργο του στην ιστοσελίδα Terra Papers https://terrapapers.com/dr-ryke-hamer-nea-iatriki/ Παρατίθενται στοιχεία από το άρθρο του JJ Crèvecœur, από άρθρα της C. Markolin, από το έργο του Δρ. Χάμερ για την σχέση Μουσικής και Νέας Ιατρικής καθώς και νεότερα στοιχεία μετά τον θάνατο του.

Κλικ εδώ